Wednesday, 31 March 2010

SAYA SUKE

harlequin n I...

Pedulikan gamba kat atas ni, ha3 muke baru pas balik kuliah, pastu amek gamba ngan mamat Harlequin yang pura-pura baik depan Kak Uttaq dan Abang Firdaus. Bak kate Raihan, “awak tak rasa ke Harlequin tu faking??” memang terbukti. Ala harlequin ni, ngan Kak Utaq pon nak faking ker? Ngan mama tak nak faking pon, awak gigit-gigit and cakar-cakar je mama kan, pastu kaco-kaco orang tido, pastu men lari-lari sesekor (syok sendiri), lompat-lompat. Tapi satu jer benda yang tak dapat dia nak faking depan sume orang, kelemahan dia adalah makanan, tadi sedap jer ko makan depan dorg eh, siap curi-curi and rampas uncle Bom Bom nyer makanan lagi. Cess, pura-pura!!!mama tak boleh terima…. By the way, Julie pregnant anak Bom Bom, aku yakin tapi tak taw ah klo tak menjadi, tapi I am positive Julie is pregnant. Palpasi perut dy dapat rasa cam ada baby dalam tu, mamae pon dah membesar, proses lacatation kowt (even cat’s milk don’t hev lactose???) wahhh… nanti Kak Uttaq jadi grandma… anak Bom Bom and Julie mesti comey kan. Tom Tom plak takut-takut ngan mama sendiri, pastu malu-malu, Tom Tom ni pon same, tak kenal mama sendiri dah lari lari (konon malu-malu kucing ah) pastu bile dorang dah balik terus bising-bising balik, sib bek Bom Bom kenal mama n papa die… *Harlequin Kak Uttaq kasi kat kami. Hehe, apesal lah korang ni comel??? asal ah???!!!?? ~~’ comelnyer…

bom2 n harlequin

(bom bom and harlequin)

harlequin perampas

(perampas makanan Bom Bom)

julie

(ibu pregnant)

tom tom

(tom tom yang malu malu)

owh, taju entry kat atas xde kena mengena ngan cats ni.

Mestilah suke!!! sebab saya dapat ape yang saya nak!!!

signature2

Monday, 29 March 2010

SAYA TAK TAHU!!!

I-Don't-Know

saya tidak tahu sama ada dia masih hidup atau tidak.

sekian terima kasih.

signature2

Sunday, 28 March 2010

ESOK PBL dan AKU???

logo

Tomorrow is PBL and me is missing somebody, hu3. Harap-harap dia tak injured after Rugby Tournament tu.

and Miss Tehah, pliss FOCUSSS!!!

signature2

Saturday, 27 March 2010

BIARLAH..

ceh hemo plak aku tadi. Takpe ah, walaupun duk kat atas ni dapat sebar je connection dia, tapi ada 4 ekor meow yang teman aku. bak kate aku dulu-dulu, think POSSITIVE,ha3.

p/s: kalo tak duk atas, susah ah nak jaga mereka yang cute miut ni…

signature2

INTERNET

tahap kronik giler ah kalo satu bar jer yang dapat!!!! pastu suke ilang-ilang, men nyorok-nyorok ngan aku. pakai kabel pon xboleh connect.

p/s : xyah bayar ah tenet bulan ni.

signature2

Friday, 26 March 2010

8 IN 1

8 in 1 adalah petshop yang ada vet kat situ.

on 24 March 2010 at 14:40 hour, I paid for Bom Bom treatment using my debit card, cuz I don’t have much money at that time (tak sempat nk draw).

Mase tengah wat payment tu, aku kol tuan Bom Bom ntuk btaw dia ape yang vet tu btaw aku, so I go behind the rack and not see what the cashier doing.

dah abes kol, g balik kat kaunter, bg sign then blah ah, anak aku tengah sakit!!! tak kan nak tunggu kat situ.

Hari ini, and just now aku terdetik nak check online banking ntuk gedik-gedik, you know what, bank tolak duit aku sebanyak dua kali, 105,000 rp kat petshop tu. no tiket, jumlah, tarikh, lokasi sume sama. Bengang tak?

esok aku nak gi lah kt petshop tu, nak cakap kat dia ade mistake payment. Nanti aku print siap-siap account statement aku, kasi highlight kuning, tunjuk resit and etc. Aku xdelah kesah sangat kalo dia taknak refund, tapi at least ke tidakpuasan hati aku yang membara ni settle. I just want to tell them, lenkali jangan nak slash card orang dua kali, walaupun orang tu tak nampak, tapi ada YANG ILAHI dah detect, and kasi taw kat orang tu.

well, maybe dia tak berniat nak slash 2 kali, maybe 1st slash tak menjadi, siapa yang taw kan. So, wat rileks je lah. Esok kte kasi taw sama dia. Aku tak nak lah ade scene gaduh-gaduh ngan mereka-mereka. ha3, terbengkalai keje aku jap. CHAISSS!!!

p/s: kepada mereka yang biasa pakai debit card ni, hati-hatilah anda, kang beli barang 500.000 rupiah, dia slash 2 kali, amek ko, sejuta duit ko kne potong ngan bank!!

signature2

BOM BOM NILAH!!!

ha3 ayat fevret aku ntuk bom bom… bom bom nilah comey. bom bom nilah jangan nakal2. bom bom nilah makan eh sayang….

Bom Bom dah grooming, dah bersih and wangi. But, he don’t want to eat, tak sedap perut lagi kot, and he looked tired. plisss Bom Bom, eat ok, makan, gain ur energy back after diarrhea.

Alhamdulillah dia minum banyak air, at least he’s not dehydration, loss of water or eveporate. he3.

signature2

Thursday, 25 March 2010

SIAPAKAH DIA???

A few of my friends tell me, “tehah… hensem lah!!!”. Owh my god, hensem ke dia ni??? check it out…

lukmanulhakim2  Mr.Bom Bom much more cute!

Dia kata dia MACHO!!!macho man

lukmanul hakim 3 Entah apa dia buat…

Pandang ape ntah!!lukmanhulhKIM

apelaherkkk!!

hehehe… mamat kat atas ni name dia Lukman, bestfrenz aku masa zaman sekolah dulu.

Gamba2 ni sume aku curi dalam facebook dia. ha3, sebab hari-hari aku stalk dia ni.

owh, dia ni abang ngah kepada my housemates.

hehehe… my old frenz aka…. lets accomplish our goal!!

and one more thing, jangan perasan ensemlah!! :p

signature2

Wednesday, 24 March 2010

KESAKITAN

DSC02334(Mr.BOM BOM)

Bom Bom sakit, diagnose vet aka Dr.Taing tadi cakap pakcik kepada harlequin and  tom tom ni kena infeksi bakteria gastrointestinal. Tadi dia dah kena suntik antibiotik and vitamin.

Vet ada preskrip ubat ntuk bom bom, and seriously resep ubat tu same cam resep ubat manusia.

R/ Cefat syp. fl I

S2dd 2cc

………………………..(paraf)

ha3… sme kan… sib baek aku paham ape yg dy tulis tu.. Mr.BomBom ni xnak mkn, mnum pon sikit sikit jer. pastu ‘eek’ dia dah memang bukan keras atau lunak, atau cair cair lunak, tapi memang dah cairan terus. Kalau dia tak nak makan gak esok, terus keluarkan cairan, memang aku anta pergi infuse pakcik ni. memang dah kurus giler….

aku rasa etiologi kepada disease yang kena kat BomBom ini adalah air dalam mangkuk tandas, sebab tadi my osmates ada cakap BomBom minum air kat dalam tu. BomBom ni, pantang ada pintu terbukak mesti dia masuk.

kepada Mr.BomBom, harap harap awak sepat sembuh yer sayang sebab Mak and Ayah awak dh nak balik minggu depan. tak maw la monyok-monyok macam ni. hu3…

p/s : asal aku dikelilingi orang sakit perut??? 2kawan sendiri and seekor kucing?? apekah??

signature2

Monday, 22 March 2010

O.M.G!!

OhMyGosh(3)

A whole new semester has started and the first day of this sem was “kacau-bilau”, “ntah pape” and etc… groups not divided equally (aku harap pembagian tu dusta jer!).

But anyways, we have to think positive, this sem we have to do the best and hit the right buzzer.

Semoga kita semua dalam berkat Yang Ilahi, dalam Rahmat-NYA. Don’t look behind the past, don’t search the future, but just enjoy the current situation, make it better than the past and take it as a lesson in the future.

signature2

Saturday, 20 March 2010

THE LIBRARY

when I become a doctor, earn a lot of money, I will built a house with a big library just like the picture above. Macam tak logik je kan, ha3.

signature2

Friday, 19 March 2010

FINALLY (LONG SIGH)

after 2 night in a row aku mencari-cari skin or template yang sesuai ntuk “Piece of Soul” finally I got a nice, good one.

“Piece of Soul” masuk dalam mimpi aku aritu, dia cakap skin yang dulu comel comel sangat untuk orang tua cam aku, dia soh tukar, kasi dewasa sket… dah ketat pakai baju kanak-kanak. Blog pon cam zanpaktou (soul slayer) gak ley muncul dalam mimpi atau aku yang berimaginasi sensorang sebab mereng, ntah la..

so aku pon start pencarian skin or template ni, dah jumpa yang cun-cun, pink tapi warna font plak yang sakit mata nak baca, nak tukar xboleh plak. hampir 10 template gak aku try kt “Trial and Eror” tapi sume cam hampeh, dah jumpa yang lawa tapi tak berkenan plak.

Lastly aku jumpa ngn comey ni… he3, pueh ati… aku letak balik mixpod ni, tak taw la ape sengal sangat mixpod ni, mp3 player xboleh guna, klo nk gk upload la sendiri kt DenFile, pastu embed kt mixpod, wah tadak koje aku nk hapload-hapload, videao pon video ler, klo rasa maksim men lagu “Croatian Rhapsody” ni sakit telinga tekan jer “Stop” or “Pause”. Pastu aku akan start tulis dari kiri and ouh a new signature, “PINK” !!!

signature2

Wednesday, 17 March 2010

MENGUCAPKAN SYUKUR

yesterday, just got my result for last sem

Alhamdulillah, better than 2nd sem result

even not as good as 1st sem result.

Tuhan itu maha adil, sudah cukup adil, HE gave me what i deserve, what we all deserve.

so this 4th sem, I have to

“BERUSAHA GIGIH”

I have to get better and better

and I will dedicate it to Abah and Mama.

for this leftover holiday, I will keep MUHASABAH myself, do some self reflection, and keep my heart strong for the next six months

lagi 6 bulan je lagi nak balik Fatehah, hold on yourself please… that means 1 tahun aku tak balik.

signature2

Tuesday, 16 March 2010

MY BIRTHDAY

wow… pace by pace now I’m 21 years old

new age, new resolution, new wishes but same responsibilities as a Muslim, FK student, daughter and person.

start from last midnight, lots of message from my friends rushing to my inbox… thanks to all my dearest friends, thanks for all the wishes.

as usual, Abah will not wish me (cam tak bese jer) nothing to be dissapointed, as long as he love me and I love him nothing can break my heart.

and all the cats behave like an angel today, they eat, play and then sleep, they are so adorable but Bom Bom is not in a good mood, depress maybe. Well pity him.

thanks to my houssie, thanks for the celebration at cheese cake factory, they buy me triple choco cheese, very cheesy and chocolotey.

the topping is ‘serpihan chocolatey’

second layer is ‘chesse’

third layer is ‘chocolate mousse’

fourth layer is ‘chocolate cake’

haha ‘cheesy’ and ‘chocolotey’ tak??

owh and here are few pics of us, celeb my birthday

ARENA

P1957[02]_16-03-10

ARENA

P2054[02]_16-03-10

P2057_16-03-10 

DSC04296

then, balik je rumah dpt offline msg YM from Lukman, sorry dear, tak cakap kt you my houssie nak celeb my birthday, ni pon dorg yang paksa I pakai lawa-lawa then butt off to cheese cake factory.

ehmmm, my lil’ bro Aiman post a card (maybe) on my wall, hehehe… thanks Aiman…

aiman n kawan2 dy

and his card

aiman creation

and I really really miss my family

mama,abah,farah,angah

really miss them like crazy

p/s : gambar aiman and family ni aku cilok dlm fotopage aiman… he3 harap2 adik aku tu mengizinkan.

signature2

Sunday, 14 March 2010

TUNGGANG TERBALIK

upside_down

M3367S-4507

Upside_Down

Upside_Down_by_vi_ol_et

upside_down_by_GreenBoogie

seeing_love_upside_down_by_glamz 

which upside down is the best???

hurmmm… my day is so boring… boring and boring…

the upside down pictures is to show or to express my feeling of “BOREDOM”

tengah-tengah bosan tadi tibe2 aku terjumpa lagu lama ni dalam lappy aku.. ha3 dah lame tak layan lagu ni weyh!!

he3… jangan biarkan kebusanan melayan and membelai anda, lets have some fun while we have some time to rest and relax, nnt dah abes cuti ni, UKRIDA will be our 2nd home…

signature2

Saturday, 13 March 2010

GENUINE??? huh??!??

before

awal gile aku bangun pagi tadi sebab nak masak ntuk picnic kat Curug Nangka arini.

tapi of course la niat aku ke laut dulu sebelum ke pantai (hahaha, ape punye perumpamaan da)

I turn on my lappy, then my Jaebeom face was gone replace by black screen and at ‘pojok’ of my desktop, an unknown writing appear “your win7 is not genuine, plz click here to purchase”

ada rasa cam bengang + freak out tak??

ye lah, aritu Ainaa gi reformat lapy dia coz that thing happen and her lappy will restart every 2 hours.

sape yang tak takut??? plz put your hand down…

and nasib baek la ada encik Emir aka X’emriust yang telah bagi aku progam hacker mane ntah ntuk menghack win7 ni..

chisss, kalo win7 ni yang “GENUINE” ni takat harga rm100 and below ley ah ak beli..

nak mampus kalo jutaan??? nonsense!!!

mysignature

Thursday, 11 March 2010

24 HOURS

24_Hours_by_CassielsSprite

kalau dulu before cuti semester ni 24 jam rasa macam duk dalam roket dengan kelajuan cahaya jer.

kalo pakai rumus Mr. Einstein or gune machine nak kire kelajuan cahaya boleh rosak benda alah tu.

yer lah, bangun pagi kelas petang balik malam penat tido and the same routine will goes around till the exam.

exam lagi teruk, kalo boleh malam tu tak tido langsung.

tapi bila dah cuti, tak  balik kg, 24 jam rasa mcm duk dalam keretapi cap ayam

tertunggang terbalik, bangun tengahari, pandang laptop, main kucing, layan blues sorang, tengok glee, wild bunny… xde keje and takde intention pon nak keluar.

just can’t wait for the term to start, miss my busy life instead of hanging around by myself.

mysignature

MY MISCHIEVE SON AND DAUGHTER

I have a son called harlequin and a daughter, Tom Tom they are both twin and very naughty.

every morning, I have to release them from their cage and they will playing in their playground like crazy.

In order to keep them tame, I will let one of them out from the playground to stay with me,but since they can’t seperate with each other, Tom Tom or Harlequin (sape2 je lah yang stay kt playground tu) will climb up the window and enter to my room.

once they meet, they will jumping, climbing, and mess around.

this saturday, I will go to Bogor and I would like someone to take care of Harlequin (sbb aku punye), when Harlequin gone, Tom Tom will become a good girl and sangat MANJA.

hehehe, but for just two days, and I hope Hakim would like to take him with pleasure… sorry Hakim.

mysignature